Intr-un articol am scris parerea mea despre cafeauau cea mai scumpa din lume:Cafeaua LUWAk .Luwak este o specie de pisica salbatica , care traieste in Indonezia .Traieste in padurea cu arbori de cafea. Pisica luwak mananca boabele de cafea ,si in stomacul ei digera doar coaja bobului.Dupa aceasta boabele ajung in natura prin excrementele ei . Oamenii le aduna si le spala .Un kilogram de cafea Luwak costa 700 $. Parerea mea este ca nu merita nici un ban ,eu nu l-as gusta. Carnea de bou KUROGE WAGYU este cea mai pura carne din lume.Si nu numai. Pe insula Kobe ,Japonia cresc in conditii de lux . Crescatorii au grija sa nu fie stresat . In fiecare zi primeste masaj ca sa fie relaxat si muschii sa aiba tonus bun. Se studiaza ca aceste conditii de viata :relaxat , linistit ,satisfacut ,influenteaza in mod pozitiv calitatea carnii. In meniul boilor este sake si bere.Berea stimuleaza apetitul si metabolismul. Se zice ca de aceasta carnea nu contine multa grasime .(Apropo berea se poate folosii ca tratament de slabit ??? ) Indicele de masa corporal este verificat mereu si trebuie sa fie 6 . Un alt obicei ,care face carnea gustoasa, este baie in sake.Boilor ii place sa stea in apa ore in sir. Deci nu e voie sa faca baie in noroi ci intr-un amestec de apa pura si sake.Se zice ca acest lichior japonez -sake- face pielea boului mai limpede si mai parfumat.De asemenea are influenta si asupra calitatii carnii. Mi-a trecut prin cap ideea :oare e bine sa fii bou ? Specialistii zic ,ca aceasta carne ,are gustul cel mai bun si incomparabil . Daca vrei sa gusti kilogramul ajunge pana la 350 euro. Fiindca e primavara scriu o reteta de primavara ,plina cu legume si cu aceasta carne suculenta Ingrediente: 150 grame carne Wagyu 1 / 2 castraveti yam chinezesc(cartofi chinezesti) ghimbir japonez 2 cepe verzi 7 lingurite de otet din citrice si condimentat supa de oase 1 lingurita sos de soya KOIKUCHI 1 lingurita de seminte de sesam uscat 2-3 picaturi de ulei din piper 1 lingurita de sake dulce MIRIN Carnea se taie in bucati mici , si se fierbe in supa de oase.Nu se fierbe forte mult fiindca se intareste. Taie in bucati cepele,yamul , castravetii si amesteca cu bucatile de carne fiarta. Acest amestec pune in folpack ,sau alufolie si formeaza cu mana o rulada . Se face un amestec din 4 lingurite de supa de oase,1 lingurita de sos de soya 2-3 picaturi de ulei de piper ,ghimbir japonez. Rulada se taie in bucati mai mari ,si se stropeste cu amestecul descris inainte. Ultima se adauga otetul din citrice si semintele de sesam. Pofta buna ! Recomand Gel de dus papaya si catina Serum cu aur coloid Sampon L'Occitane cu 3 esente de ulei | ||
pa built on a mountain ridge or tropical place, the | ||
Beautiful Yaasmin
www.beyaas.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza articolul