Reclama

miercuri, 21 aprilie 2010

In viata asta odata trebuie sa gusti

Intr-un articol am scris parerea mea despre cafeauau cea mai scumpa
din lume:Cafeaua LUWAk .Luwak este o specie de pisica salbatica ,
care traieste in Indonezia .Traieste in padurea cu arbori de cafea.
Pisica luwak mananca boabele de cafea ,si in stomacul ei digera doar
coaja bobului.Dupa aceasta boabele ajung in natura prin excrementele ei .
Oamenii le aduna si le spala .Un kilogram de cafea Luwak costa 700 $.
Parerea mea este ca nu merita nici un ban ,eu nu l-as gusta.

Carnea de bou KUROGE WAGYU este cea mai pura carne din lume.Si nu numai.

Pe insula Kobe ,Japonia cresc in conditii de lux .
Crescatorii au grija sa nu fie stresat .
In fiecare zi primeste masaj ca sa fie relaxat si muschii sa aiba tonus bun.
Se studiaza ca aceste conditii de viata :relaxat , linistit ,satisfacut ,influenteaza
in mod pozitiv calitatea carnii.
In meniul boilor este sake si bere.Berea stimuleaza apetitul si metabolismul.
Se zice ca de aceasta carnea nu contine multa grasime .(Apropo berea
se poate folosii ca tratament de slabit ??? )
Indicele de masa corporal este verificat mereu si trebuie sa fie 6 .
Un alt obicei ,care face carnea gustoasa, este baie in sake.Boilor ii place sa stea in apa ore in sir.
Deci nu e voie sa faca baie in
noroi ci intr-un amestec de apa pura si sake.Se zice ca acest lichior japonez -sake- face
pielea boului mai limpede si mai parfumat.De asemenea are influenta si asupra calitatii
carnii.

Mi-a trecut prin cap ideea :oare e bine sa fii bou ?

Specialistii zic ,ca aceasta carne ,are gustul cel mai bun si incomparabil .

Daca vrei sa gusti kilogramul ajunge pana la 350 euro.

Fiindca e primavara scriu o reteta de primavara ,plina cu legume si
cu aceasta carne suculenta
Ingrediente:
150 grame carne Wagyu
1 / 2 castraveti
yam chinezesc(cartofi chinezesti)
ghimbir japonez
2 cepe verzi
7 lingurite de otet din
citrice si condimentat
supa de oase
1 lingurita sos de soya KOIKUCHI
1 lingurita de seminte de sesam uscat
2-3 picaturi de ulei din piper
1 lingurita de sake dulce MIRIN


Carnea se taie in bucati mici , si se fierbe in supa de oase.Nu se fierbe forte
mult fiindca se  intareste.
Taie in bucati cepele,yamul , castravetii si amesteca cu bucatile de carne fiarta.
Acest amestec pune in folpack ,sau alufolie si formeaza cu mana o rulada .
Se face un amestec din 4 lingurite de supa de oase,1 lingurita de sos de soya
2-3 picaturi de ulei de piper ,ghimbir japonez.
Rulada se taie in bucati mai mari ,si se stropeste cu amestecul descris inainte.
Ultima se adauga otetul din citrice si semintele de sesam.
Pofta buna !
Recomand
Gel de dus papaya si catina

Serum cu aur coloid

Sampon L'Occitane cu 3 esente de ulei
pa built on a mountain ridge or tropical place, the

Beautiful Yaasmin
www.beyaas.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza articolul

Arhivă blog