Reclama

joi, 2 decembrie 2010

Restaurantul Colibri , din Barcelona

--------------------------------------

O scurtă istorie a Raval Eixample. Colibri si-a deschis porţile în anul 2000 pe strazile din Barcelona Riera Alta, iar cinci ani mai târziu sa mutat în stradă Casanova. De-a lungul carierei sale el a fost condus de aceeaşi familie.




Bucătarul César Pastorul a lucrat doisprezece ani în restaurantul Barcelona Ca l'Isidre, apoi să ia sarcina de bucatar la Hummingbird.



O cameră mare, sobru şi elegant, prezidat de imaginea evocatoare a unui colibri care da din aripi. Printre mesele sunt spatii generoase ca intimitatea sa fie asigurata şi să încurajeze conversaţia liniştita. O muzica de fundal subtil păstrează atmosfera romantica .Acesta poate găzdui până la 40 de persoane, 10 mese pentru 10, 6, 4 şi 2, persoane şi există o sală de mese privat apentru 12-14 persoane.




Specifice bucătăriei de piaţă de La Boqueria- şi cu accente elaborate de autor, arată respectul absolut pentru gurmanzi. "Clare şi transparente", sunt cuvintele dl-ui Pastor Cezar, care se axează pe arome pura şi uşor de recunoscut.


Meniul oferă în fiecare zi, la prânz şi cină, meniul la un preţ fix de 37 € (inclusiv TVA, cu excepţia băuturilor). Gustări alegeţi din 9 aperitive, 5 sau 6 bucate de peşte , 7 deserturi. Complet, cu o selecţie de fructe de mare proaspete de pe coasta (ca si supliment).


Decizia poate fi dificil, astfel încât bucătarul proiectează un meniu în fiecare sezon cu cele mai reprezentative feluri de mâncare, inclusiv brânza şi surprize . costa 62 € (TVA inclus, fara bauturi, pentru masa si un maxim de 8 persoane).
Meniu pentru grupuri: trei opţiuni, fiecare cu 5 aperitive, starter, felurl principal  desigur, desert, cafea, apă şi vin. 60 € (TVA inclus)

.



Vinăria: este spectaculos, bogat  şi de calitate . Ai grija de ea sommelierul  Sergi Jiménez. Aproximativ 200 de referinţe într-un meniu dinamic spaniol  DOS şi din întreaga lume, inclusiv şi clasic. Adevăratele  capricii prezinta   -Louis Latour Montrachet Grand Cru 00, Vega Sicilia Unico 1966, Pingus 98 ....
Vinurile sunt  disponibile in  sticlă: alb, spumant vinul rosu si sampanie.
Confort si servicii profesionale.







Pe scurt, este un loc perfect pentru cuplu pentru seductie si romantism, si deasemenea pentru a încheia o afacere bună. Atmosfera şi bucătăria la un nivel de preţ al democraţiei.
Mai multe informaţii: Hummingbird Restaurant

Orasele cele mai scumpe , in 2010

--------------------------------------

Agenţia de resurse umane ECA International a realizat un raport cu clasificarea cele mai scumpe oraşe în 2010. Dacă aveti diurna  plătit cu 30 de euro pentru masa de prânz nu ar trebui să treceti pe la Oslo. Asta e pretul în medie, unei mese de prânz în capitala Norvegiei. Dar Oslo este doar al doilea cel mai scump oraş din lume, lista care contine 399 oraşe analizate.
În timp ce costul mediu al unui prânz în Tokyo este de doar 12 de euro, alte costuri, cum ar fi un bilet de cinema (15,4 euro) sau un kilogram de orez (6 euro) face capitala Japoniei să fie oraşul cel mai scump din lume.
Clasificarea CCE se bazează pe o analiză a 128 de produse, inclusiv alimente, articole utilizate zilnic îmbrăcăminte, electronice şi de divertisment. Preţurile au fost obţinute din septembrie 2009 pana in martie 2010 pentru produsele autohtone şi de import sunt recunoscute pe plan internaţional, cum ar fi cereale Kellogg's sau bere Sapporo.
Să ne uităm la preţul de listă din cele zece cele mai scumpe oraşe din lume în 2010.
  • 1: Tokyo, Japonia
    • Clasament în 2009: 2
    • Masa de prânz într-un restaurant: 12 de euro.
    • Ulcior de bere: 2,36 euro.
    • Kilogram de orez: 6 euro.
    • O duzina de oua: 2,65 euro.
    • bilet de cinema: 15.4 euro.
    • Spălat: 617 de euro.
  • 2: Oslo, Norvegia
    • Clasament în 2009: 8
    • Masa de prânz într-un restaurant: 30 de euro.
    • Ulcior de bere: 3.31 euro.
    • Kilogram de orez: 4 euro.
    • O duzina de oua: 4.72 euro.
    • bilet de cinema: 11.2 euro.
    • Spălat: 619 de euro.
  • 3: Luanda, Angola
    • Clasament în 2009: 1
    • Masa de prânz într-un restaurant: 33 de euro.
    • Ulcior de bere: 1,13 euro.
    • Rice Kilo: 3,32 euro.
    • O duzina de oua: 3.34 euro.
    • bilet de cinema: 9.14 euro.
    • Spălat: 641 de euro.
  • 4: Nagoya, Japonia
    • Clasament în 2009: 3
    • Masa de prânz într-un restaurant: 13.36 euro.
    • Ulcior de bere: 2.16 euro.
    • Kilogram de orez: 6.42 euro.
    • O duzina de oua: 2,34 euro.
    • bilet de cinema: 14 de euro.
    • Spălat: 436 de euro.
  • 5: Yokohama, Japonia
    • Clasament în 2009: 4
    • Masa de prânz într-un restaurant: 12.23 euro.
    • Ulcior de bere: 2,29 euro.
    • Kilogram de orez: 4.60 euro.
    • O duzina de oua: 2,61 euro.
    • bilet de cinema: 13.71 euro.
    • Spălat: 443 de euro.
  • 6: Stavanger, Norvegia
    • Clasament în 2009: 14
    • Masa de prânz într-un restaurant: 23.2 euro.
    • Ulcior de bere: 3.34 euro.
    • Kilogram de orez: 4.01 euro.
    • O duzina de oua: 4,46 euro.
    • bilet de cinema: 10.90 euro.
    • Spălat: 526 de euro.
  • 7: Kobe, Japonia
    • Clasament în 2009: 6
    • Masa de prânz într-un restaurant: 11.25 euro.
    • Ulcior de bere: 2.17 euro.
    • Kilogram de orez: 6.02 euro.
    • O duzina de oua: 1,97 euro.
    • bilet de cinema: 14 de euro.
    • Spălat: 330 de euro.
  • 8: Copenhaga, Danemarca
    • Clasament în 2009: 7
    • Masa de prânz într-un restaurant: 25.3 euro.
    • Ulcior de bere: 1,47 euro.
    • Kilogram de orez: 3.41 euro.
    • O duzina de oua: 4.91 euro.
    • bilet de cinema: 10.55 euro.
    • Spălat: 841 de euro.
  • 9: Geneva, Elveţia
    • Clasament în 2009: 9
    • Masa de prânz într-un restaurant: 21 de euro.
    • Ulcior de bere: 1,42 euro.
    • Kilogram de orez: 2.68 euro.
    • O duzina de oua: 5.37 euro.
    • bilet de cinema: 11 de euro.
    • Spălat: 917 de euro.
  • 10: Zurich, Elveţia
    • Clasament în 2009: 10
    • Masa de prânz într-un restaurant: 17,5 euro.
    • Ulcior de bere: 1,41 euro.
    • Kilogram de orez: 2,36 euro.
    • O duzina de oua: 4.08 euro.
    • bilet de cinema: 11.25 euro.
    • Spălat: 685 de euro.

Sursa: Businessweek

Desreturi extrascumpe din diferite parti ale Lumii

--------------------------------------

Am compilat o lista de deserturi  ridicol de scumpe, care, probabil, au un gust mediocru, dar pretul lor le face delicios .

10. Diamond prăjitură

Ştim cu toţii vin sărbătorile vşi, dacă doriţi să vă asiguraţi un cadou unic puteti  investi în această piesă care este decorat cu diamante. Acest tort este incrustat cu 223 de diamante si poti manca . Victorie, victorie, prieteni .......şi cui îi pasă dacă are un gust rau ...

9. Căpşuni Arnaud

Aceasta nu este un desesrt  normal de căpşuni, doamnelor. Fructele  de padure sunt marinate într-un suc  scump rău, servit cu mentă proaspătă şi smântână şi sunt decorate cu un inel de 5 carate diamant-roz.

8. Sultan's Golden Cake

Dacă facetio calatorie romantica la Istanbul sa va opriti la  Palatul Ciragan şi răsfăţaţi-vă cu acest desert cu gust de  rom delicios, trufe negre caramelizate şi aur.Da, aur adevărat comestibil. Caseta de tort de argint poti sa pastrezi pentru 1.000 de dolari, este cadou.

7. Madeleine Truffle

Aceasta trufa costa 250 dolari / bucata nu este scump pentru ca este facut din aur si cu diamant  în ea.

6. Brownie Extraordinaire

Faptul că acest spiridus costa 1.000 dolari  în Jersey nu le impiedica sa fie un desesrt italian .Alune prăjite  cu ciocolată incorporat in desesrt .Si un  Dufuzor de cristal, astfel încât oamenii pot uda  gura lor lacomi, grase după fiecare muşcătură.

5. Golden Opulence Sundae

Aur. Aur. Aur. Deşi, acest desert  este facut din  ciocolată scumpa peste care este picurat  sirop Hershey şi fructe confiate, migdale invelite in  aur comestibil  şi contine  trufe de ciocolata peste care sunt asezate nuci şi o cireaşă maraschino., preţ 1.000 $ pentru inghetata

4. Variaţia ciocolată

în Mezzaluna este desertul de  ciocolata nemaipomenită care a fost clasat pe locul unul dintre cele mai scumpe deserturi din lume - 640 dolari. Se face cu sorbet din sampanie (facut din Roederer Cristal) şi, desigur, frunze de aur comestibile.

3. Macaroons Haute Couture

preţul lui este de  7.414 dolari,  este facut din crema de unt si otet balsamic,unt de arahide.

2. Cetatea Aquamarine

Acest desert servit în Sri Lanka este de 14.500 dolari şi bine meritat. Contine  ciocolata, frisca , un fel de boabe traditiona ,ceva  roşu-  greu de descifrat pe placă şi o bijuterie de 80 de carate acvamarin.

1. Platinum Cake


acest tort obişnuit acoperit în bijuterii de platină este doar 130.000 dolari .
 

Stelute de mare

--------------------------------------

Imagini reale cu stelute de mare

Yachtul Qeen Elizabeth

--------------------------------------

Regina Marii Britanii a numit un vas de croazieră de lux britanic Queen Elizabeth în cadrul unei ceremonii generosi, luni, binecuvântarea navei era să-l lanseze în timpul călătoriei sale .



Regina Elisabeta a II-a avut un tur ghidat de-a construit nava italiană, care este operat de -SUA Cunard Line britanic, înainte de ceremonia de numire în portul Southampton din sudul Angliei.
“Numesc  acest vas Regina Elisabeta. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze  şi pe toţi cei care navighează în ea, "spunea regina, îmbrăcat într-o pălărie verde teal şi haina.



Ea a apăsat apoi un buton pentru a trimite o sticla de vin alb Rothschild - utilizate în mod tradiţional de Cunard în loc de şampanie - zdrobind în partea din faţă a navei, deoarece sampania  a explodat in mari bucati

.


Queen Elizabeth este de 964 de picioare lung (294 metri)  şi poate transporta 2068 de pasageri şi 996 echipajul. Ea se alătură Queen Mary 2 (QM 2) şi Regina Victoria din flota Cunard, fiind al doilea ca mărime dupa  QM2.
"Toti dintre noi la Cunard simt un mare sentiment de mândrie pentru ca am participat la  ceremonia de astăzi," a spus Peter Shanks presedintele CUNARD.
"Acest lucru rezultă din mândria - continuarea- de a avea  patrimoniu distins şi, bineînţeles, de prezenţa Majestăţii Sale Regina."
Queen Elizabeth porneşte în  călătorie la Portugalia, Insulele Canare şi Madeira, marţi . Biletele costa 15799 de lire sterline (18,071 de euro, 25204 dolari) pentru un apartament mare.
Mama reginei actuală a lansat prima linie de yachturi pentru ocean ,care să poarte numele reginei Elisabeta, inca  în 1938. În 1967, regina a lansat QE2, care a rămas în serviciul Cunard până acum doi ani.
Nava, care a fost numit în cadrul unei ceremonii  la 11 octombrie, este al doilea vas  mare construit de Cunard,, care este  de 56 de ani  linia cea  mai mare de yachturi din lume pentru pasageri .
Cunard spune că noul yacht Regina Elisabeta va aduce un omagiu la predecesorii ei, prin includerea de piese originale de la ambele nave şi un stil art-deco, precum şi bile tematice în sala de bal a navei, cluburi ocazionale , cina sub stele, în "Garden Lounge" şi după-amiază ceai cu biscuiţi proaspete.



Cu toate acestea, nava include, de asemenea, unele atingeri moderne, cum ar fi un centru de calcul, magazine de branduri si de designer  şi un picior pătrat 13000 (1208 mp) spa, care include o piscina de hidroterapie şi suita termica.




Sursa AFP - Urmaţi Queen Elizabeth pe podul său webcam