Reclama

miercuri, 24 martie 2010

Fabricarea esentelor de parfum

CENTRIFUGAREA
     Frunzele aromatice ,petalele de flori ,coaje si pulpa de fructe sunt zdrobite si sunt stroarse in centrifuga.
DISTILAREA  IN APA
     Materia prima se pune intr-un bol cu apa si se fierbe.Aburii vor contine esentele.Aceasta va fi condensat.
RECTIFICAREA
     Este foarte asemanator cu distilarea ,doar ca in bolul cu apa trebuie  creat  vid.Se foloseste  in cazul materiilor prime care prin distilare nu elimina esentele.
EXTRAXTIE  LA  CALD
     Se foloseste in cazul  petalelor de flori care nu sunt foarte fragili(trandafir,narcis).se zdrobesc si se amesteca cu grasime animala.aceasta se incalzeste .Esentele trec in grasime.Cald grasimea topita se poate filtra de petale.Grasimea este indepartat de esenta prin dizolvare in alcool.In final esentele ajung in alcool.Se numeste 'esenta absolut'.
EXTRACTIE  LA  RECE
      Se foloseste in cazul  petalelor  de flori foarte fragili,cum sunt iasomie,tuberoza .Este foarte asemanator cu extractia la cald.Petalele zdrobite se amesteca cu grasime animala ,
DISTILARE  IN  SOLVENT  VOLATIL
     Este aceeasi procedeu ca si distilarea in apa,doar in loc de apa se foloseste alcool etilic.
MACERAREA
    Se foloseste pentru a obtine esente de origine animala.Materia prima de natura animalal se zdrobeste si se pune in alcool pentru macerat.


Alte articole interesante gasiti aici    http://www.wix.com/beyaas/spa « inapoi
Beautiful Yaasmin
www.beyaas.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza articolul

Arhivă blog