CENTRIFUGAREA Frunzele aromatice ,petalele de flori ,coaje si pulpa de fructe sunt zdrobite si sunt stroarse in centrifuga. DISTILAREA IN APA Materia prima se pune intr-un bol cu apa si se fierbe.Aburii vor contine esentele.Aceasta va fi condensat. RECTIFICAREA Este foarte asemanator cu distilarea ,doar ca in bolul cu apa trebuie creat vid.Se foloseste in cazul materiilor prime care prin distilare nu elimina esentele. EXTRAXTIE LA CALD Se foloseste in cazul petalelor de flori care nu sunt foarte fragili(trandafir,narcis).se zdrobesc si se amesteca cu grasime animala.aceasta se incalzeste .Esentele trec in grasime.Cald grasimea topita se poate filtra de petale.Grasimea este indepartat de esenta prin dizolvare in alcool.In final esentele ajung in alcool.Se numeste 'esenta absolut'. EXTRACTIE LA RECE Se foloseste in cazul petalelor de flori foarte fragili,cum sunt iasomie,tuberoza .Este foarte asemanator cu extractia la cald.Petalele zdrobite se amesteca cu grasime animala , DISTILARE IN SOLVENT VOLATIL Este aceeasi procedeu ca si distilarea in apa,doar in loc de apa se foloseste alcool etilic. MACERAREA Se foloseste pentru a obtine esente de origine animala.Materia prima de natura animalal se zdrobeste si se pune in alcool pentru macerat. | ||
Alte articole interesante gasiti aici http://www.wix.com/beyaas/spa « inapoi
Beautiful Yaasmin
www.beyaas.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comenteaza articolul